4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA RYBU

  • 4 filety halibuta (150 g)
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 150 g mraženého hrášku
  • 3 stružky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • Klíčky hrášku
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PESTO

  • 150 g mraženého hrášku
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 50 g olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 10 lístků máty
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme pesto. Hrášek necháme povolit na pokojovou teplotu. Ve vyšší nádobě smícháme hrášek, parmezán, drcený česnek, bylinky a olivový olej. Ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Vmícháme citrónovou šťávu a případně dle chuti dosolíme. Dáme stranou.
  • 2Rybu osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla. Halibuta restujeme dozlatova. Z každé strany 3 - 4 minuty. Stáhneme ze sporáku, na každý filet dáme lžíci hráškového pesta a pod pokličkou necháme pesto rozehřát.
  • 3Zbylý česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na 1 lžíci másla orestujeme česnek dozlatova, přidáme hrášek a jen pár minut zprudka restujeme. Hrášek musí zůstat pevný a sytě zelený. Osolíme a opepříme.
  • 4Halibuta s pestem podáváme s restovaným hráškem a posypeme klíčky.
Zuzana Nová

Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA RYBU

SUROVINY NA PESTO