Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g hladké mouky
- 300 g změklého másla
- 3 žloutky
- 100 ml bílého suchého vína
- Špetka soli
- Moučkový cukr na posypání
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mouku, máslo, žloutky, víno a sůl smícháme a vypracujeme hladké těsto. V tomto případě není potřeba tak dlouho zpracovávat jako u smažené varianty. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přibližně hodinu odpočinout v ledničce.
- 2Odležené těsto rozdělíme na tři části, z každé vyválíme plát tenký cca 1 mm a rádýlkem vykrojíme obdélníky, které uprostřed třikrát nařízneme. Jednotlivé kousky poklademe v nevelkých rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.
- 3Pečeme 10 – 12 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Upečené boží milosti by měly být narůžovělé a měly by se na nich tvořit charakteristické puchýřky. Před podáváním je poprášíme moučkovým cukrem

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.