Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 plechy pusinek

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g cukru krupice
  • 3 bílky (z vajec velikosti M)
  • 3 lžičky cukru moučka

GELOVÉ BARVY

  • Gelové barvy na obarvení sněhu

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do kastrůlku odměřte cukr krupici a 75 ml vody. Začněte zahřívat zhruba na střední výkon; jakmile voda přijde k varu, cukr by se měl beze zbytku rozpustit. Nebojte se ho občas promíchat lžící. Dál zvolna a jemně vařte, až sirup zhoustne na čtvrtý stupeň (když do něj namočíte malé drátěné očko a fouknete do něj, podaří se vám vyfouknout bublinku). Vaření cukru bude celkem trvat asi pět minut.
  • 2Po dovaření cukru udržujte sirup horký, nenechte ho vychladnout. Ušlehejte bílky do měkkého řídkého sněhu a tenkým pramínkem do nich vešlehávejte horký sirup. Sníh se znatelně zahřeje a postupně taky zbělá a zhoustne. Pokračujte v intenzivním šlehání, dokud sníh opět nevychladne alespoň pod teplotu lidského těla.
  • 3Do hotového sněhu na závěr ještě krátce vešlehejte moučkový cukr a případně ho také obarvěte barvivem.
  • 4Sněhovou hmotu přendejte do pevnějšího igelitového sáčku – tak, aby byla umístěná jen u jednoho z dolních rohů. Naplněnému rohu ustřihněte špičku a utvořte asi centimetr široký otvor. Postupně na plech vyložený papírem na pečení vytlačujte malé hromádky velikosti nanejvýš vlašského ořechu (nezapomeňte přitom závěrečným odtáhnutím sáčku vytvořit ladné ocásky). Anebo použijte řezanou špičku a utvořte krásné špičaté pusinky, věnečky a zámotky.
  • 5Jakmile zaplníte oba plechy, vložte je do trouby předehřáté na 100 stupňů. Pečte 30 minut, poté pootevřete dvířka, prohoďte plechy a zase pokračujte v pečení (nebo spíš sušení). Toto si zopakujte ještě jednou, případně dvakrát, dokud nebude náhodně vybraný vzorek snadno odlepitelný od papíru, pevný, vysušený, uprostřed v podstatě bez vlhkosti. Sundejte pusinky z plechu a nechte je vychladnout na mřížce.
  • 6Uchovávejte tak dlouho, jak je libo, hlavně však zavřené ve vzduchotěsné dóze a bez přístupu vzduchu, jinak mohou vlhnout.
Tip
Pro dodání barvy pusinek můžete použít gelové potravinářské barvy.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY

GELOVÉ BARVY