Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1,5 kg vepřového bůčku s kůží
- 1 velká bílá cibule
- 8 stroužků česneku
- 4 lžičky soli
- 1 lžíce celého kmínu
- 2 lžičky pepře
- 2 lžíce hnědého cukuru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 230°C horní/spodní ohřev.
- 2Bůčku nařízneme kůži po šířce ostrým nožem a solíme. Poté masovou stranu ochutíme solí, černým pepřem (pepř si nameleme nahrubo), kmínem, cukrem, prolisovaným česnekem a na kostičky nakrájenou cibulí.
- 3Pekáč vyložíme alobalem a navrch položíme ochucený bůček kůží nahoru.
- 4Pečeme 30 minut, pak snížíme teplotu na 140 °C a pečeme dalších 90 – 120 minut.
- 5Na závěr maso vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 25 – 30 minut odpočinout.
