• O velikonočních svátcích fungujeme, jako by se nekoledovalo. Jsme tu pro vás i na Velký pátek a o Velikonočním pondělí - s dovozem až domů. Tak veselé hodování!

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
30 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 100 ml plnotučného mléka
  • 100 g másla (rozpuštěného a prochladlého)
  • 50 g moučkového cukru + na ozdobení
  • 20 g vanilkového cukru
  • 6 žloutků
  • 1 vejce
  • 100 ml sladké smetany
  • 70 g bílého jogurtu
  • 30 g čerstvých kvasnic
  • 30 ml rumu
  • Strouhaná pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • Povidla
  • Sádlo na smažení
  • Špetka soli

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Všechny suroviny si nachystejte – nejlépe na jedno teplejší místo – asi hodinu předem, aby měly stejnou teplotu. Těsto potom lépe kyne.
  • 2Nejprve připravíme kvásek, mléko v kastrůlku lehce ohřejeme, rozmícháme v něm 20 g moučkového cukru (1 lžíce) a nadrobíme do něj kvasnice. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut naskočit.
  • 3Mezi tím prosejeme mouku a cukr, do mouky zamícháme špetku soli, aby se nedotýkala kvasnic, přidáme žloutky a jedno vejce, máslo, smetanu, jogurt a nakonec připravený kvásek a uhněteme těsto. Postupně během hnětení přiléváme do těsta alkohol. Správně vypracované těsto by mělo být hladké, lesklé, ne příliš tuhé a mělo by se odlepovat od stěn mísy. Hotové těsto poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a odložíme ji na teplejší místo, kde není průvan. Těsto by mělo nakynout do dvojnásobného objemu (asi 1 hodinu).
  • 4Vykynuté těsto rozválíme na plát široký asi 0,5 cm. Na jedné polovině těsta sklenicí naznačíme kolečka, do středu každého kolečka dáme jednu lžičku marmelády nebo povidel, přehneme druhou polovinou těsta a sklenicí vykrajujeme koblihy. Po jejich obvodu musí být těsto všude spojené, aby z nich při smažení nevytekla marmeláda.
  • 5Vykrojené koblihy odkládáme na lehce pomoučněné teplejší místo, přikryjeme je utěrkou a necháme je opět kynout, dokud se jejich objem nezdvojnásobí. Dobře nakynuté koblihy lépe plavou v tuku a vytvoří se na nich charakteristické světlé prstence.
  • 6V širším kastrole nebo ve fritéze rozehřejeme sádlo nebo ztužený pokrmový tuk na 160°C, tak aby v něm mohly koblihy volně plavat. Koblihy smažíme dozlatova z každé strany asi 2 minuty. Po usmažení je necháme oschnout na papírové utěrce.
Tip
Nejlépe chutnají úplně čerstvé, ještě trochu teplé, pocukrované moučkovým cukrem.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY