Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 320 g hladké mouky
- 5 g sušeného droždí
- 4 g moučkového cukru
- ½ lžičky soli
- 250 ml vlažné vody
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Suché suroviny promícháme v míse, přilijeme k nim vlažnou vodu a hněteme, dokud nevznikne lehce lepivé, ale elastické těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem (cca 45 minut).
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na šest stejně velkých dílů. Každý díl rozválíme na pomoučněném válu na placku silnou asi 3 mm a tu položíme na plech vyložený pečicím papírem a lehce poprášený moukou. Na plechu necháme odpočívat 15 minut.
- 3Troubu předehřejeme na 250°C. Plech vložíme na spodní příčku a teplotu snížíme na 220°C s ventilátorem. Pečeme přibližně 4 minuty, placky se musí nafouknout a začít lehce zlátnout. Následně placky otočíme a pečeme ještě po druhé straně 2 až 3 minuty.
- 4Upečené placky sundáme z plechu, vyfoukneme z nich vzduch (přes utěrku na ně zatlačíte), naskládejte je na sebe a uzavřete do vzduchotěsné nádoby.
Tip
Takto upečené placky vydrží několik dnů, ale nejlepší jsou čerstvé.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.