Doprava

Košík

50 KULIČEK
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 g)
  • 50 g másla
  • 160-200 g strouhaného kokosu a 100 g strouhaného kokosu na obalení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Máslo rozpusťte v mikrovlnce nebo v malém kastrůlku. Do misky vyškrábněte obsah plechovky s kondenzovaným mlékem, přilijte máslo a přisypte 150-160 g kokosu. Všechno promíchejte a nechte v lednici aspoň hodinu nebo do druhého dne trochu zpevnit a ztuhnout.
  • 2
    Po vyjmutí z lednice hmotu zkontrolujte, zda se z ní dají tvarovat kuličky. Pokud ne, zahustěte ji další trochou kokosu, neměli byste však potřebovat víc než 40-50 g.
  • 3
    Rozložte dva papírové ubrousky na sebe a nasypte na ně kokos určený pro obalování. Lžičkou odkrajujte kousky ztuhlé kokosové hmoty, konečky prstů je trochu vytvarujte do podoby kuliček, byť ne zcela dokonalých, a vhoďte do připraveného kokosu. Obalte a teprve nyní dotvarujte konečnou podobu kuliček a případně ještě jednou vyválejte v kokosu. Odkládejte do košíčků, uchovávejte v chladu.
  • 4
    Vzhledem k použitým surovinám jsou kuličky určeny k rychlé spotřebě, což ale nebývá problém. Povánoční fáze zvané „vy to vůbec nejíte!” se velmi pravděpodobně nedočkají.
Tip
Na přípravu budete potřebovat malé papírové košíčky.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY