Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
50 KULIČEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 160-200 g strouhaného kokosu a 100 g strouhaného kokosu na obalení
  • 50 g másla
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 400 g)

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Máslo rozpusťte v mikrovlnce nebo v malém kastrůlku. Do misky vyškrábněte obsah plechovky s kondenzovaným mlékem, přilijte máslo a přisypte 150-160 g kokosu. Všechno promíchejte a nechte v lednici aspoň hodinu nebo do druhého dne trochu zpevnit a ztuhnout.
  • 2Po vyjmutí z lednice hmotu zkontrolujte, zda se z ní dají tvarovat kuličky. Pokud ne, zahustěte ji další trochou kokosu, neměli byste však potřebovat víc než 40-50 g.
  • 3Rozložte dva papírové ubrousky na sebe a nasypte na ně kokos určený pro obalování. Lžičkou odkrajujte kousky ztuhlé kokosové hmoty, konečky prstů je trochu vytvarujte do podoby kuliček, byť ne zcela dokonalých, a vhoďte do připraveného kokosu. Obalte a teprve nyní dotvarujte konečnou podobu kuliček a případně ještě jednou vyválejte v kokosu. Odkládejte do košíčků, uchovávejte v chladu.
  • 4Vzhledem k použitým surovinám jsou kuličky určeny k rychlé spotřebě, což ale nebývá problém. Povánoční fáze zvané „vy to vůbec nejíte!” se velmi pravděpodobně nedočkají.
Tip
Na přípravu budete potřebovat malé papírové košíčky.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY