Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 200 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžičky skořice (můžete vynechat)
- 30 g medu
- 250 ml polotučného mléka (můžete nahradit jakýmkoliv rostlinným)
- 2 vejce velikosti M
- 30 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 100 g čerstvých jahod nakrájených na kolečka (můžete použít i mražené)
- 100 g čerstvých borůvek (můžete použít i mražené)
TIP K SERVÍROVÁNÍ
- Podávejte s bílým jogurtem (3,5 % tuku).
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 210 °C, připravte si pečicí formu (20 cm × 20 cm) a vyložte ji pečicím papírem.
- 2Do středně velké mísy dejte mouku, kypřicí prášek a skořici a promíchejte. Poté přidejte med, mléko, vejce a olej a metličkou vymíchejte v hladké těsto. Hotové těsto nalijte do připravené pečicí formy a navrch naneste jahody a borůvky.
- 3Pečte v předehřáté troubě 15–20 minut na 200–210 °C. Před podáváním nechte 10 minut odležet.
Tip
Podávejte s bílým jogurtem
(3,5 % tuku).

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept