Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 500 g mletého hovězího masa
- 3 vejce
- 25 g medvědího česneku (hrst)
- 2 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce strouhanky
- 1 šalotka
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce oleje
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Vejce povaříme ve vroucí vodě po dobu 6 minut. Po vychladnutí opatrně oloupeme.
- 2Hovězí maso v míse smícháme s nasekaným medvědím česnekem, najemno sekanou šalotkou, hořčicí, strouhankou a zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme.
- 3Maso rozprostřeme na vyšší placku a poklademe na něj do jedné řady vejce. Masem je obalíme. Velmi opatrně, protože vejce nejsou plně uvařená a tak jsou náchylná na prasknutí.
- 4Troubu předehřejeme na 180 stupňů - horní a spodní ohřev. Sekanou vložíme do pekáčku vymazaného olejem. Podlijeme vodou, aby byla cca 1 cm výšky sekané. Maso nezakrýváme a dáme péct zhruba 25 - 30 minut.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.