Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
3 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 celozrnné nebo vícezrnné bulky
  • 100 g krémové smetany do omáček 15% tuku
  • 30 g strouhaného ementálu
  • 3 vejce
  • 125 g baby špenátu
  • 100 ml octa
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do hrnce nalijeme 2 l vody a přidáme ocet. Zahřejeme a jakmile voda začne vřít, stáhneme plamen na polovinu. Voda nesmí bublat. Jedno vejce rozklepneme do malé misky nebo hrnku. V hrnci krouživým pohybem pomocí lžíce vytvoříme jemný vír a vejce z misky vložíme doprostřed. Vaříme 4 minuty. Uvařené vejce přendáme do mísy se studenou vodou a celý proces zopakujeme s dalšími vejci.
  • 2Bulky rozřízneme a z vnitřní strany opečeme. Dáme stranou a na pánev vložíme baby špenát. Podlijeme 1 lžící vody a 3 minuty dusíme. Ochutíme solí a mletým pepřem.
  • 3 Na omáčku si do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme ementál a vaříme na mírném ohni dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí, mletým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
  • 4Kompletace: Na spodní část bulky naneseme dušený špenát, na něj položíme pošírované vejce, zalijeme omáčkou a přiklopíme vrchní částí bulky.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY