Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 celozrnné nebo vícezrnné bulky
- 125 g baby špenátu
- 100 g krémové smetany do omáček 15% tuku
- 30 g strouhaného ementálu
- 3 vejce
- 100 ml octa
- Muškátový oříšek
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do hrnce nalijeme 2 l vody a přidáme ocet. Zahřejeme a jakmile voda začne vřít, stáhneme plamen na polovinu. Voda nesmí bublat. Jedno vejce rozklepneme do malé misky nebo hrnku. V hrnci krouživým pohybem pomocí lžíce vytvoříme jemný vír a vejce z misky vložíme doprostřed. Vaříme 4 minuty. Uvařené vejce přendáme do mísy se studenou vodou a celý proces zopakujeme s dalšími vejci.
- 2Bulky rozřízneme a z vnitřní strany opečeme. Dáme stranou a na pánev vložíme baby špenát. Podlijeme 1 lžící vody a 3 minuty dusíme. Ochutíme solí a mletým pepřem.
- 3Na omáčku si do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme ementál a vaříme na mírném ohni dokud se sýr nerozpustí. Dochutíme solí, mletým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.
- 4Kompletace: Na spodní část bulky naneseme dušený špenát, na něj položíme pošírované vejce, zalijeme omáčkou a přiklopíme vrchní částí bulky.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!