• Milí zákazníci, dnes se koná finále konferenční ligy a je možné, že se opozdí doručení dnešních objednávek z důvodu uzavírek na trase. Omlouváme se za komplikace a děkujeme za pochopení.
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 zadní vepřové koleno
  • 3 velké cibule
  • 6-8 stroužků česneku
  • 4-5 bobkových listů
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička zrnek černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml piva
  • Rozmarýn
  • Sůl
  • Pepř

PŘÍLOHA

  • Chléb
  • Hořčice
  • Křen
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Naplňte velký hrnec vodou a přiveďte k varu. Jakmile se voda vaří, snižte teplotu a vložte vepřové koleno.
  • 2Přidejte velkou cibuli nakrájenou na poloviny, 3 nebo 4 stroužky česneku, 4 nebo 5 bobkových listů, 2 lžíce soli, 1 lžičku kmínu, lžičku černého pepře a 5 kuliček nového koření.
  • 3Hrnec přikryjeme a dusíme na mírném plameni 60 až 90 minut, podle velikosti kolena.
  • 4Poté přendejte vepřové koleno do hluboké zapékací mísy (nebo hlubšího pekáče) a ostrým nožem proveďte řezy do kůže.
  • 5Na marinádu smíchejte dvě lžíce olivového oleje, jednu lžíci soli, jednu lžíci černého pepře a jeden nebo dva prolisované stroužky česneku. Vepřové koleno ze všech stran řádně potřete.
  • 6Do pekáče přidejte 3 stroužky česneku, stačí je narazit nožem a nakrájet na větší kousky. Na řadu přijdou 2 středně velké cibule (stačí je nakrájet nahrubo). Poté do pekáče nalijte pivo.
  • 7Přilijte vývar, který jste si udělali při varu vepřového kolene, přidáme 2 nebo 3 naběračky. A nakonec přidejte 3 stonky rozmarýnu, abyste získali trochu vůně.
  • 8Koleno začněte péct při 150°C, pečení bude trvat přibližně 2 hodiny v závislosti na velikosti vepřového kolena. Koleno podlévejte alespoň každých 30 minut, aby se maso nevysušilo a dostala se do něj chuť piva.
  • 9Koleno otočte uprostřed procesu pečení.
  • 10Na posledních 30 minut otočte znovu vepřové koleno a zvyšte teplotu pečení na 250°C, aby byla kůže pěkně křupavá. Jakmile se kůže stane tmavě zlatohnědou a lehce zuhelnatělou, máte hotovo.
Rohlík vaří

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

PŘÍLOHA