1 DORT

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 230 ml rostlinného oleje
  • 100 g bílého jogurtu
  • 4 vejce
  • 1 lžíce vanilkové pasty
  • Kůra z ½ pomeranče
  • 325 g hnědého cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 270 g nastrouhané mrkve (zhruba 3 kusy)
  • 100 g rozinek
  • 200 g nasekaných vlašských ořechů
  • 1/2 lžičky soli

SUROVINY NA KRÉM

  • 150 g másla pokojové teploty
  • 300 g moučkového cukru
  • 150 g krémového sýra

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír
  • Špejle
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Troubu předehřejte na 180°C. Připravte si 2 dortové formy o průměru 20 cm. Obě důkladně vymažte olejem a vyložte pečícím papírem. Použít můžete také 1 dortovou formu o průměru 24 cm a korpus po upečení rozpůlit. Doba pečení se pak navýší o cca 10 minut.
  • 2Nejdříve společně vyšlehejte olej, jogurt, vajíčka, vanilkovou pastu a pomerančovou kůru (mokré ingredience).
  • 3Ve vedlejší misce smíchejte všechny suché ingredience - tedy mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  • 4Mokré ingredience přidejte spolu s nastrouhanou mrkví, rozinkami a 50 g sekaných oříšků k suchým a vše důkladně promíchejte.
  • 5Rozlijte těsto do vymazaných forem v poměru 1:1 a pečte 25 - 30 minut (v případě využití jedné formy 35 - 40 minut). Zda je těsto hotové zjistíte tak, že doprostřed zapíchnete špejli. Pokud je špejle po vytáhnutí suchá, těsto je hotové. Hotové těsto nechte ve formách zchladnout a až poté vyndavejte.

POSTUP NA KRÉM

  • 1Vyšlehejte máslo společně s cukrem do hladka. Přidejte polovinu krémového sýru a zašlehejte. Po důkladném zašlehání přidejte i zbytek sýru a opět zašlehejte. Tím je krém hotový.

POSTUP NA SESTAVENÍ DORTU

  • 1Zchladlé dorty vyndejte z formy. Navrch prvního z nich naneste zhruba 1/3 krému, rozprostřete ji po celé jeho ploše a posypte zhruba polovinou zbylých ořechů. Přiklopte druhým dortem a navrch vč. stran namažte zbývající krém. Vršek dortu posypte zbývajícími ořechy a můžete podávat.
Rohlík vaří

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA TĚSTO

230 ml rostlinného oleje

Rostlinný olej bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g bílého jogurtu

Bílý jogurt bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 vejce

 

1 lžíce vanilkové pasty

 

Kůra z ½ pomeranče

 

325 g hnědého cukru

 

250 g hladké mouky

 

1 balení prášku do pečiva

 

2 lžíce mleté skořice

 

1/2 lžičky mletého muškátového oříšku

 

270 g nastrouhané mrkve (zhruba 3 kusy)

 

100 g rozinek

 

200 g nasekaných vlašských ořechů

 

1/2 lžičky soli

 

SUROVINY NA KRÉM

150 g másla pokojové teploty

 

300 g moučkového cukru

 

150 g krémového sýra

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Pečící papír

 

Špejle