Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 130 g syrových brambor na zahuštění (varný typ A)
- 250 g čerstvých rajčat
- 450 g mletého krůtího masa
- 20 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 hrst čerstvé bazalky (nakrájené najemno)
- 50 g rajčatového protlaku
- 180 g plátů lasagní v suchém stavu
- 60 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- Sůl
- Pepř
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 180–185 °C a připravte si zapékací nádobu (alespoň 20 cm × 27 cm).
- 2Brambory nastrouhejte najemno a rajčata nakrájejte najemno. Obojí vložte do větší mísy, přidejte krůtí maso, mouku, bazalku, sůl, pepř a protlak a promíchejte.
- 3Na dno připravené zapékací nádoby položte lasagne, následně naneste část masové směsi a tu posypte částí parmazánu. Takto pokračujte, dokud nebudete mít zpracované všechny lasagne. Celý tento proces zakončete masovou směsí s parmazánem.
- 4Zapékací nádobu poté zakryjte alobalem a pečte ve vyhřáté troubě 50–60 minut na 180–185 °C. Po uplynutí uvedeného času alobal z nádoby sundejte, zvyšte teplotu na 200–210 °C a dejte dopéct na dalších 10 minut.
- 5Jakmile budou lasagne zapečené, nádobu vyjměte z trouby, pokrm rozdělte na porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.