• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
1 BÁBOVKA

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 110 ml mléka
  • 110 g jogurtu
  • 150 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 20 g kakaa
  • 40 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy
  • Hrubá mouka na vymazání formy
  • Špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pokud máte silikonovou formu, tento krok vynechte.
  • 2Troubu rozehřejeme na 170 °C.
  • 3Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky s cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme mléko a jogurt a znovu prošleháme.
  • 4Mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a kakaem prosejeme a smícháme s mokrou směsí. Přilijeme rozpuštěné máslo, opět promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto už nešleháme, jen opatrně podebíráme stěrkou.
  • 5Těsto nalijeme do formy a pečeme 35-40 minut. Propečení bábovky zkontrolujeme špejlí. Pokud špejli vytáhneme s nalepeným těstem, prodloužíme pečení o 5 minut.
  • 6Upečenou bábovku po minutě vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Hana Pospíchalová

Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

3 vejce

Vejce bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g třtinového cukru

Třtinový hnědý cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

110 ml mléka

 

110 g jogurtu

 

150 g celozrnné špaldové mouky

 

1 lžička prášku do pečiva

 

1 lžička jedlé sody

 

20 g kakaa

 

40 g rozpuštěného másla + máslo na vymazání formy

 

Hrubá mouka na vymazání formy

 

Špetka soli