4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g bílého chřestu
  • 100 g parmské šunky
  • 1 citrón
  • 2 lžíce parmezánu
  • 2 vrchovaté lžíce másla
  • 1 lžička sekané petržele kudrnky
  • 1 lžička sekané pažitky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 malý stroužek česneku
  • Bílý pepř
  • Sůl
  • 1 lžička nasekaného medvědího česneku (lze vynechat)

VHODNÁ PŘÍLOHA

  • Pečivo
  • Brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Z citrónu ostrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu. V misce smícháme změklé máslo, bylinky, utřený česnek, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dle chuti dosolíme a dáme vychladit do lednice.
  • 2Chřest oloupeme škrabkou na brambory a odkrojíme dřevnaté stonky. Dáme vařit do osolené vody na 5 - 8 minut, dle tloušťky chřestu. Po uvaření ihned zchladíme v ledové vodě, zastavíme tak proces vaření.
  • 3Chřest obalíme v parmské šunce a vložíme do zapékací misky. Opepříme, posypeme parmezánem a druhou polovinou citrónové kůry. Navrch poklademe bylinkové máslo a dáme péct do trouby na 15 minut.
Tip
Pokrm je výborný jen tak samotný, případně jej podáváme s pečivem, či vařeným bramborem jako hlavní chod. Pokud je právě sezóna medvědího česneku, nebojte se ho do másla přidat - také nasekanou 1 lžičku. Bylinkové máslo s medvědím česnekem dostane ten správný šmrnc.
Zuzana Nová

Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

VHODNÁ PŘÍLOHA