4 PORCEDo hodinky
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g bílého chřestu
- 100 g parmské šunky
- 1 citrón
- 2 lžíce parmezánu
- 2 vrchovaté lžíce másla
- 1 lžička sekané petržele kudrnky
- 1 lžička sekané pažitky
- 1 snítka tymiánu
- 1 malý stroužek česneku
- Bílý pepř
- Sůl
- 1 lžička nasekaného medvědího česneku (lze vynechat)
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Pečivo
- Brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Z citrónu ostrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu. V misce smícháme změklé máslo, bylinky, utřený česnek, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dle chuti dosolíme a dáme vychladit do lednice.
- 2Chřest oloupeme škrabkou na brambory a odkrojíme dřevnaté stonky. Dáme vařit do osolené vody na 5 - 8 minut, dle tloušťky chřestu. Po uvaření ihned zchladíme v ledové vodě, zastavíme tak proces vaření.
- 3Chřest obalíme v parmské šunce a vložíme do zapékací misky. Opepříme, posypeme parmezánem a druhou polovinou citrónové kůry. Navrch poklademe bylinkové máslo a dáme péct do trouby na 15 minut.
Tip
Pokrm je výborný jen tak samotný, případně jej podáváme s pečivem, či vařeným bramborem jako hlavní chod.
Pokud je právě sezóna medvědího česneku, nebojte se ho do másla přidat - také nasekanou 1 lžičku. Bylinkové máslo s medvědím česnekem dostane ten správný šmrnc.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.