Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 3 vejce velikosti L
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 lžíce másla (rozpuštěného a částečně vychladlého)
  • 120 g mandlové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky kardamonu
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 100 g cukety (nastrouhané)
  • 70 g vlašských ořechů (nakrájených)

SUROVINY NA POLEVU

  • 4 lžíce másla
  • 225 g smetanového sýra
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 100 g moučkového cukru
  • Špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Předehřejte troubu na 180°C a dortovou formu lehce potřete máslem. Na dno formy dejte papír na pečení.
  • 2Ve stojanovém mixéru s lopatkovým nástavcem nebo elektrickými mixéry vyšlehejte vejce s cukrem do světlé a husté hmoty. Šlehejte přibližně 5 minut.
  • 3Poté přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt a promíchejte.
  • 4V samostatné misce smíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a koření.
  • 5Sypkou směs jemně vmíchejte do vaječné směsi.
  • 6Jemně vmíchejte nastrouhanou cuketu a nasekané vlašské ořechy, dokud se vše nespojí.
  • 7Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 45 minut. Dort by měl být nakynutý a dozlatova hnědý.
  • 8Nechte koláč několik minut vychladnout. Poté ho opatrně vyklopte na mřížku, aby před nalitím polevy úplně vychladl.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Polevu připravíte tak, že máslo a smetanový sýr vyšleháte ve stojanovém mixéru s lopatkovým nástavcem do hladka. Pak zašlehejte sůl a vanilkový extrakt a poté prosátý moučkový cukr.
  • 2Polevu můžete dát na 15 minut do lednice, aby zhoustla.
  • 3Přepůlený koláč potřete polevou. Poté přidejte polevu na vršek vychladlého koláče a můžete podávat.
Rohlík vaří

SUROVINY

SUROVINY NA POLEVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE