Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 3 vejce velikosti L
- 150 g třtinového cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 lžíce másla (rozpuštěného a částečně vychladlého)
- 120 g mandlové mouky
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky kardamonu
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 100 g cukety (nastrouhané)
- 70 g vlašských ořechů (nakrájených)
- 1 lžička prášku do pečiva
SUROVINY NA POLEVU
- 4 lžíce másla
- 225 g smetanového sýra
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- Špetka soli
- 100 g moučkového cukru
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Předehřejte troubu na 180°C a dortovou formu lehce potřete máslem. Na dno formy dejte papír na pečení.
- 2Ve stojanovém mixéru s lopatkovým nástavcem nebo elektrickými mixéry vyšlehejte vejce s cukrem do světlé a husté hmoty. Šlehejte přibližně 5 minut.
- 3Poté přidejte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt a promíchejte.
- 4V samostatné misce smíchejte mandlovou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a koření.
- 5Sypkou směs jemně vmíchejte do vaječné směsi.
- 6Jemně vmíchejte nastrouhanou cuketu a nasekané vlašské ořechy, dokud se vše nespojí.
- 7Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 45 minut. Dort by měl být nakynutý a dozlatova hnědý.
- 8Nechte koláč několik minut vychladnout. Poté ho opatrně vyklopte na mřížku, aby před nalitím polevy úplně vychladl.
POSTUP NA POLEVU
- 1Polevu připravíte tak, že máslo a smetanový sýr vyšleháte ve stojanovém mixéru s lopatkovým nástavcem do hladka. Pak zašlehejte sůl a vanilkový extrakt a poté prosátý moučkový cukr.
- 2Polevu můžete dát na 15 minut do lednice, aby zhoustla.
- 3Přepůlený koláč potřete polevou. Poté přidejte polevu na vršek vychladlého koláče a můžete podávat.
