Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 450 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec pokojové teploty
- 330 g hladké mouky
- Špetka soli
- 12 g prášku do pečiva
- 400 g šlehačky 40%
- Citron
- 350 g borůvek
- Trocha kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudinkového prášku na obalení borůvek
SUROVINY NA POLEVU (SVĚTLÁ)
- 35 g citronové šťávy
- 175 g cukru moučka
SUROVINY NA POLEVU (ČERVENÁ)
- 50 g ovocného pyré
- 120 g moučkového cukru
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORPUS
- 1Troubu rozehřejte na 175° C horní dolní ohřev.
- 2Prošlehejte žloutky s oběma cukry do světlé nadýchané pěny.
- 3V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- 4Do žloutkové směsi zašlehejte šlehačku a citronovou kůru.
- 5Následně střídavě na několikrát vmíchejte moučnou směs a citronovou šťávu.
- 6Stěrkou vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.
- 7Nakonec stěrkou zamíchejte borůvky předem obalené (vyválené) ve škrobu (ta vám pomůže, aby neklesly, jako se to stalo nám při focení).
- 8Těsto rozetřete do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a pečte ve vyhřáté troubě cca 70 - 80 minut. Hlídejte barvu a nakonec proveďte test špejlí, jestli máte dopečeno.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Ve dvou miskách smíchejte samostatně světlou i červenou polevu. Na vyklopený a zcela vychladlý chlebíček nejprve naneste světlou a následně lžící „čmárejte“ (nechte stékat ze lžíce) červenou polevu. Nechte ztuhnout.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!