Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA KORPUS

  • 450 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 vajec pokojové teploty
  • 330 g hladké mouky
  • Špetka soli
  • 12 g prášku do pečiva
  • 400 g šlehačky 40%
  • Citron
  • 350 g borůvek
  • Trocha kukuřičného škrobu nebo vanilkového pudinkového prášku na obalení borůvek

SUROVINY NA POLEVU (SVĚTLÁ)

  • 35 g citronové šťávy
  • 175 g cukru moučka

SUROVINY NA POLEVU (ČERVENÁ)

  • 50 g ovocného pyré
  • 120 g moučkového cukru

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUS

  • 1
    Troubu rozehřejte na 175° C horní dolní ohřev.
  • 2
    Prošlehejte žloutky s oběma cukry do světlé nadýchané pěny.
  • 3
    V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  • 4
    Do žloutkové směsi zašlehejte šlehačku a citronovou kůru.
  • 5
    Následně střídavě na několikrát vmíchejte moučnou směs a citronovou šťávu.
  • 6
    Stěrkou vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.
  • 7
    Nakonec stěrkou zamíchejte borůvky předem obalené (vyválené) ve škrobu (ta vám pomůže, aby neklesly, jako se to stalo nám při focení).
  • 8
    Těsto rozetřete do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a pečte ve vyhřáté troubě cca 70 - 80 minut. Hlídejte barvu a nakonec proveďte test špejlí, jestli máte dopečeno.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1
    Ve dvou miskách smíchejte samostatně světlou i červenou polevu. Na vyklopený a zcela vychladlý chlebíček nejprve naneste světlou a následně lžící „čmárejte“ (nechte stékat ze lžíce) červenou polevu. Nechte ztuhnout.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA KORPUS

SUROVINY NA POLEVU (SVĚTLÁ)

SUROVINY NA POLEVU (ČERVENÁ)