Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 400 g hodně zralých banánů
  • 110 g slunečnicového oleje
  • 2 vejce velikosti L (pokojové teploty)
  • 130 g třtinového cukru (máte-li, dejte jemný třtinový)
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 25 g černého kakaa (může být i klasické)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 70 g podmáslí

SUROVINY NA SMETANOVÝ KARAMEL

  • 70 g cukru krupice
  • 80 g smetany na šlehání
  • 40 g másla
  • Sůl dle chuti (špetka)

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

  • 120 g nasekané hořké nebo mléčné čokolády
  • 450 g másla téměř pokojové teploty (před 1 hodinou vyndané z lednice)
  • 35 g kakaa holandského typu
  • Špetka soli
  • 1 plechovka Salka

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Košíčky na muffiny
  • Vařečka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    Troubu předehřejte na 185 °C horní a dolní ohřev a vyložte 12 – 14 formiček na muffiny papírovými košíčky.
  • 2
    Banány rozmixujte najemno. Přidejte olej a oba cukry a znovu krátce promixujte. Vmíchejte vejce, podmáslí a nakonec mouku předem smíchanou se sodou a kakaem.
  • 3
    Těsto rozdělte do formiček (cca 1 cm pod okraj) a pečte 25 – 30 minut (zkuste propečení špejlí, na ní mohou ulpět vlhké drobečky, nikoli mazlavé těsto). Není cílem dortíky úplně vysušit.
  • 4
    Poté nechte vychladnout.

POSTUP NA KARAMEL

  • 1
    Cukr dejte do vyššího rendlíku a zalijte trochou vody (jen tak, aby cukr nasál vlhkost, ne aby plaval). Zahřívejte na středním tepelném stupni, než karamelizuje (nemíchejte).
  • 2
    Mezitím si v mikrovlnné troubě v misce ohřejte smetanu.
  • 3
    Jakmile je cukr karamelizovaný (barva jantaru), opatrně postupně vmíchejte teplou smetanu. Dávejte pozor, směs bude mít tendenci stoupat v hrnci vzhůru. Promíchejte metličkou a nechte ještě chvíli prohřát, aby se směs spojila.
  • 4
    Jakmile je směs spojená, vmíchejte máslo a sůl a dejte vychladit do lednice.

POSTUP NA KRÉM

  • 1
    V mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní (aby se miska nedotýkala hladiny) rozpusťte čokoládu a dejte stranou vychladit na pokojovou teplotu.
  • 2
    Změklé máslo vyšlehejte na střední rychlost do krémové hladké konzistence (krásně zesvětlá). Trvá to asi 5 minut ručním šlehačem.
  • 3
    Lehce vmíchejte kakao a nalejte do směsi kondenzované mléko. Znovu prošlehejte, až se vše spojí (cca 1 minutu).
  • 4
    Stěrkou vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, která by měla být stejné teploty, jako máslový základ krému. Pokud bude teplejší, máslo bude tát. Pokud by máslo bylo studené, čokoláda při dotyku s ním začne tuhnout a nespojí se se směsí.

POSTUP NA SESTAVENÍ

  • 1
    Do vychladlých korpusů udělejte uprostřed hlubší důlek (např. vykrojte zdobící špičkou). Otvory naplňte vychladlým karamelem až po okraj. Krém naneste řezanou trezírovací špičkou (kružte od středu).
  • 2
    Před konzumací je ideální cupcakes vyndat cca 30 minut až hodinu z lednice – krém je máslový, tedy v lednici tuhne a aby získal zpět krémovou texturu, musí povolit. Jen tak se rozvine jeho chuť a nebudete mít pocit, že koušete do másla. To ale platí o všech máslových krémech.
Tip
Začněte karamelem. Nechte ho klidně den v lednici chladnout. Pokud vám zbyde, skladujte v lednici ve sklenici.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA SMETANOVÝ KARAMEL

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE