SUROVINY

  • 2 kg slávek
  • 200 ml smetany (min. 31 %)
  • 140 g cibule
  • 200 g fenyklu
  • 1 hrst lístků plocholisté petržele
  • 60 g másla
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k mořským plodům jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

POSTUP

  • 1
    Slávky vložíme do mísy se studenou vodou a každou důkladně očistíme. Otevřené vyhodíme.
  • 2
    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Fenykl očistíme, rozkrojíme a nakrájíme na jemné nudličky. Petržel nakrájíme nahrubo.
  • 3
    V kastrolu na vyšším ohni rozehřejeme máslo a necháme na něm zpěnit cibuli a fenykl. Osolíme, přidáme slávky a zakryjeme poklicí. Po 1,5 minutě přilijeme smetanu a 200 ml vody. Zakryjeme poklicí a necháme dusit další 3,5 minuty.
  • 4
    Stáhneme z ohně a vmícháme nakrájenou petržel.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM