Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 větší lilky
  • Krájená rajčata ze 2 plechovek (2× 400 g)
  • 500 g mletého hovězího masa (8–12 % tuku)
  • 1 velká žlutá cibule
  • 4 stroužky česneku (rozdrcené)
  • 60 g feta sýru
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 250 ml vody
  • 1 lžíce kvasného octa
  • 3 lžíce olivového oleje (můžete použít i slunečnicový)
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte lilky: Rozpulte je a lžící z nich vydlabejte vnitřek tak, aby zůstal alespoň 0,5–1 cm tlustý okraj. Vnitřek lilku a cibuli nakrájejte na kostičky.
  • 2Ve větší pánvi si rozehřejte 2 lžíce oleje a vložte do ní mleté maso. Osolte a opepřete, ochuťte tymiánem a restujte na silném plameni, dokud se maso nezatáhne (3–5 minut). Poté přidejte cibuli, česnek a vnitřek lilku a restujte další 2–3 minuty. Obsah pánve následně zalijte vodou a octem a přidejte rajčata. Vařte na středním plameni, dokud se rajčata nezredukují do husté omáčky (cca 30 minut).
  • 3Mezitím co se vaří náplň, si předehřejte troubu na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem. Na plech dejte lilky rozkrojenou stranou dolů, pomažte je olivovým olejem, dejte do vyhřáté trouby a pečte 10–15 minut na 170 °C. Poté plech vyndejte a připravte si masovou směs, která by už měla být hotová. Lilky otočte, lžící je směsí naplňte a pečte 25 minut na 165–170 °C. Následně na lilky prsty rozdrobte sýr feta a pečte dalších 5–8 minut na 165–170 °C, než se sýr roztaví.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE