Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA DROBENKU
- 260 g polohrubé mouky
- 190 g hladké mouky
- 60 g kakaa
- 1/3 lžičky skořice
- 210 g vychlazeného másla nakrájeného na kostičky (plus trochu na vymazání formy)
- 170 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 12 g prášku do pečiva
SUROVINY NA TVAROHOVOU NÁPLŇ
- 4 cihličky tvarohu (v alobalu, ne vaničkové)
- 150 g smetany na šlehání
- 40 g vanilkového pudinkového prášku
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 290 g cukru krupice
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 500 g mraženého lesního ovoce
- 150 g čerstvých ostružin
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA DROBENKU
- 1Smíchejte rychle a krátce všechny suroviny do konzistence drobenky.
POSTUP NA TVAROHOVOU NÁPLŇ
- 1Promíchejte řádně všechny suroviny.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Troubu předehřejte na 180 ˚C horní dolní ohřev. Dno hranaté formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem. Dvě třetiny drobenky lehce vmačkejte na dno formy. Na těsto naneste tvarohovou směs a uhlaďte, poklaďte mraženým i čerstvým ovocem (můžete lehce vtlačit do tvarohu). Navrch navrstvěte zbytek drobenky.
- 2Pečte hodinu a čtvrt a zhruba od 50 minut kontrolujte barvu drobenky na povrchu. Případně přikryjte alobalem, aby příliš nezhnědla, nebo po hodině přepněte troubu na spodní pečení, aby se dopeklo dno.
- 3Po vychladnutí nařezejte a jednotlivé řezy můžete ještě ozdobit čerstvým ovocem.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!