Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g listového těsta
  • 400 g americké slaniny dřevem uzené
  • 150 g strouhaného cheddaru
  • 10 snítek čerstvého tymiánu
  • Černý sezam
  • 1 vejce
  • Čerstvě mletý černý pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - dolní a horní ohřev.
  • 2Listové těsto rozválíme na pečícím papíře na 2 stejné obdélníky o velkosti cca 20x30 cm. Vejce rozšleháme s tymiánovými lístky a pepřem. Potřeme rozválené těsto a posypeme cheddarem.
  • 3Přiklopíme druhým pečícím papírem a vmačkáme sýr do těsta. Můžeme použít váleček, postačí i dlaně. Opatrně odlepíme papír a kotoučovým, či klasickým nožem nakrájíme těsto na 2 cm široké pruhy.
  • 4Každý plátek slaniny podélné rozpůlíme. Na každý plátek položíme slaninu, pruh těsta včetně slaniny přiklopíme oběma konci k sobě tak, aby potřená část se slaninou byla zvenčí.
  • 5Posypeme sezamem.
  • 6Každý plátek zatočíme do vrtule a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Tyčinkám necháme dostatek místa kolem sebe. Pečeme 30 - 35 minut do křupava.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE