Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA NOKY

  • 200 g hladké mouky
  • 1 vejce velikosti M
  • Sůl
  • 500 g brambor

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 250 g čerstvých lišek
  • 200 g smetany na vaření - 12 %
  • 100 g pancetty
  • 200 g sýru pecorino
  • 1,5 dcl prosecca
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve uvaříme brambory doměkka vcelku ve slupce. Necháme vychladnout a oloupeme. Propasírujeme či rozmačkáme. Přidáme vejce, sůl a mouku. Mouky je orientační množství. Každá brambora může obsahovat různé množství vody a je tedy potřeba jiné množství mouky. Obecně je potřeba ohlídat, aby mouky bylo co nejméně, ale zároveň se noky nelepily. Jakmile budeme mít zpracované nelepivé těsto. Vyválíme několik válečků o průměru ca 1 cm a nakrájíme je na 2 cm kousky. Uválíme z nich kuličky a vidličkou je rozmáčkneme na váleček s otlakem proužků od vidličky.
  • 2
    Než se nám uvaří brambory, připravíme si omáčku. Na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme zezlátnout. Lišky nakrájíme na menší kusy, ty malé necháme vcelku. Přidáme na pánev společně se snítky tymiánu a zalijeme proseccem. Osolíme a společně dusíme cca 5 minut, dokud nebudou lišky měkké. Zmírníme plamen a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na polovinu. Dochutíme solí, pepřem, chilli a vmícháme polovinu pecorina nakrájeného najemno.
  • 3
    Ve vroucí vodě vaříme noky 3-5 minut dle velikosti. Poté je zakápneme olivovým olejem, aby se nelepily a smícháme s připravenou omáčkou. Podáváme posypané chilli a pecorinem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA NOKY

SUROVINY NA OMÁČKU