• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
3 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 květák cca 950 g
  • 2 vejce
  • 50 g ovesných vloček
  • 50 g hladké špaldové mouky
  • Sušený česnek
  • Malá lžička soli
  • 100 g šunky
  • Čerstvá listová petržel

SUROVINY NA DIP

  • 100 g zakysané smetany
  • 100 g bílého jogurtu
  • Sušený česnek
  • Špetka soli
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1 Květák rozdělíme na růžičky uvaříme do měkka. Pozor, abychom květák nerozvařili. Slejeme vodu a rozmačkáme mačkadlem na brambory. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme a necháme 30 minut odležet. Ze směsi odebíráme lžící cca 70 g porce, které naneseme na rozehřátou pánev s kapkou oleje. Placky vytvarujeme na pánvi lžící nebo pomocí tvořítka o průměru 8 cm. Opékáme na mírném ohni. Případně upečeme v troubě na 200 °C cca 20 minut, nebo než placky získají barvu.
  • 2Placky podáváme s dipem ze zakysané smetany a jogurtu smíchané se špetkou soli, mletého pepře a sušeným česnekem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA DIP