Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 květák cca 950 g
- 2 vejce
- 50 g ovesných vloček
- 50 g hladké špaldové mouky
- Sušený česnek
- Malá lžička soli
- 100 g šunky
- Čerstvá listová petržel
SUROVINY NA DIP
- 100 g zakysané smetany
- 100 g bílého jogurtu
- Sušený česnek
- Špetka soli
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Květák rozdělíme na růžičky uvaříme do měkka. Pozor, abychom květák nerozvařili. Slejeme vodu a rozmačkáme mačkadlem na brambory. Přidáme ostatní suroviny, zamícháme a necháme 30 minut odležet. Ze směsi odebíráme lžící cca 70 g porce, které naneseme na rozehřátou pánev s kapkou oleje. Placky vytvarujeme na pánvi lžící nebo pomocí tvořítka o průměru 8 cm. Opékáme na mírném ohni. Případně upečeme v troubě na 200 °C cca 20 minut, nebo než placky získají barvu.
- 2Placky podáváme s dipem ze zakysané smetany a jogurtu smíchané se špetkou soli, mletého pepře a sušeným česnekem.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!