Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SUŠENKY
- 100 g másla (ne úplně studeného, ale teky ne zcela povoleného)
- 1 malé vejce (nebo polovinu rozšlehaného L)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- Špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- Lžička mleté skořice
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 75 g smetany ke šlehání (40%)
- 15 g uvařeného silného espressa
- 8 g karibského rumu (např. Legendario)
- 130 g mléčné čokolády (nasekaná nebo pecky)
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Potravinářská fólie
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA SUŠENKY
- 1Všechny suroviny smíchejte do hladkého těsta. Přikryjte potravinovou folií a dejte na 30 – 60 minut do lednice zpevnit.
- 2Lehce si pomoučněte pracovní plochu vyválejte těsto na tloušťku cca 4 mm. Pokud máte embosovaný váleček, na poslední válení ho použijte. Nebo pokud máte háčkovanou krajkovou dečku, položte ji na těsto (můžete lehce pomoučnit před položením) a dečku obyčejným válečkem vtlačte do těsta a dečku lehce sejměte.
- 3Zvoleným tvarem vykrajovátka vykrojte sušenky, položte je na plech vyložený pečicím papírem a dejte celý plech na 30 minut do lednice.
- 4Troubu předehřejte na 185 stupňů a sušenky pečte 8 – 10 minut (do světle zlatova).
- 5Nechte vychladnout na plechu a pak sejměte. Skladovat můžete v uzavřené krabici.
- 6Sušenky můžete spojit oblíbenou náplní. Vhodná jsou povidla, kyselejší marmeláda nebo čokoládová náplň, jako např. následující kávovo-rumová.
POSTUP NA NÁPLŇ
- 1Čokoládu dejte do misky nebo nádoby od ponorného mixéru. V rendlíku svařte smetanu s kávou. Odstavte a vlijte rum. Nalejte na čokoládu a nechte minutu stát. Následně promíchejte a promixujte ponorným mixérem. Přikryjte na dotyk potravinovou fólií a dejte do lednice ztuhnout do krémové konzistence (náplň nesmí téct, jinak vám bude ze sušenek vytékat).
- 2Vychladlé sušenky slepujte připravenou náplní. Pokud chcete sušenky udělat ještě zajímavější, z čokoládového krému vytvořte zdobícím sáčkem obvod a nechte střed prázdný. Ten naplňte jinou vhodnou náplní (např. povidly nebo marmeládou). I v tomto vám bude zdobící sáček velkou pomocí.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!