Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 ZAPÉKACÍ MISTIČKY
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 100 g hořké čokolády (nasekané nebo v peckách)
  • 65 g másla plus trochu navíc na vymazání misek
  • 3 vejce pokojové teploty
  • 100 g cukru krupice
  • 50 g hladké mouky
  • Hrst lístků čerstvé meduňky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Čokoládu s máslem rozpusťte v misce nad vodní lázní a nechte trochu zchladnout. Cukr rozmixujte s meduňkovými lístky. Dejte do misky, přidejte vejce a prošlehejte do světlé pěny.
  • 2
    Vejce opravdu nesmí být studená, aby se vám v nich čokoláda s máslem nezačala srážet. Vmíchejte metličkou čokoládu s máslem. Nakonec vmíchejte stěrkou jemně mouku.
  • 3
    Zapékací nádobky vymažte máslem. Boky můžete vyložit pečícím papírem. Směs do nich rozdělte tak, aby dosahovala cca 1 cm pod okraj nádobky.
  • 4
    Dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.
  • 5
    Troubu předehřejte na 180 stupňů (horkovzduch). Pečte podle velikosti misky 8 – 10 minut. Ideálně pečte nejprve jednu misku a na ní ozkoušejte, jestli je fondán dobře upečený. Povrch musí být s krustou a boky upečené (fondán půjde vyklopit). Uvnitř zůstane tekutý. Podávejte ihned.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE