Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g hořké čokolády (nasekané nebo v peckách)
- 65 g másla plus trochu navíc na vymazání misek
- 3 vejce pokojové teploty
- 100 g cukru krupice
- 50 g hladké mouky
- Hrst lístků čerstvé meduňky
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Čokoládu s máslem rozpusťte v misce nad vodní lázní a nechte trochu zchladnout. Cukr rozmixujte s meduňkovými lístky. Dejte do misky, přidejte vejce a prošlehejte do světlé pěny.
- 2Vejce opravdu nesmí být studená, aby se vám v nich čokoláda s máslem nezačala srážet. Vmíchejte metličkou čokoládu s máslem. Nakonec vmíchejte stěrkou jemně mouku.
- 3Zapékací nádobky vymažte máslem. Boky můžete vyložit pečícím papírem. Směs do nich rozdělte tak, aby dosahovala cca 1 cm pod okraj nádobky.
- 4Dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.
- 5Troubu předehřejte na 180 stupňů (horkovzduch). Pečte podle velikosti misky 8 – 10 minut. Ideálně pečte nejprve jednu misku a na ní ozkoušejte, jestli je fondán dobře upečený. Povrch musí být s krustou a boky upečené (fondán půjde vyklopit). Uvnitř zůstane tekutý. Podávejte ihned.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!