Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 celá ryba o váze cca 750 gramů
  • 6 cibulek odrůdy „borettane“ (menší, ploché cibule se sladší chutí) nebo 2 větší
  • 2 středně velké brambory
  • 200 g čerstvých zelených paprik
  • Zelený chřest
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 větvička hladkolisté petržele
  • 4 plátky italského bílého chleba
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Zeleninový vývar

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Rybu zbavíme šupin a vyfiletujeme. Dvě vzniklá filátka s kůží rozkrojíme příčně na menší části, vytáhneme kosti. Ze zbytků ryby (páteře, hlavy a ploutví) připravíme vařením ve slané vodě cca 20 minut vývar, který později použijeme.
  • 2
    Očištěné cibulky rozpůlíme na plocho a nakrojenou stranou vložíme do rozehřátého olivového oleje na pánvi.
  • 3
    Oloupeme brambory, nakrájíme na kolečka asi ½ cm vysoká a dáme restovat k cibuli. Opečeme rovnoměrně z obou stran.
  • 4
    Mezitím si očistíme papriky, nakrájíme na asi 2 cm široké kroužky a přidáme do pánve spolu s kousky chřestu.
  • 5
    Osolíme a přidáme na půlky rozkrojená rajčátka a pár celých lístků petrželky a vše dohromady restujeme. Podlijeme vývarem.
  • 6
    Na zeleninu v pánvi položíme kůží dospod rybí kousky a pod poklicí společně dusíme asi 4 minuty. Nemícháme, ryba musí zůstat na povrchu a dusit se pouze párou.
  • 7
    Nasucho z obou stran opečený bílý italský chléb servírujeme rybu a následně obložíme a ozdobíme zeleninou i se šťávou z pánve.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.

SUROVINY