Přeskočit navigaci

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 středně velké cukety (400 g)
  • 1 vejce velikosti M
  • 30 g parmazánu (nastrouhaného najemno, lze vynechat)
  • 50 g pšeničné bílé mouky hladké
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • Sůl
  • Pepř

POSTUP

  • 1
    Nejprve si připravte cukety: Cukety omyjte, nastrouhejte nahrubo, osolte, odložte stranou a nechte pustit vodu.
  • 2
    Po uplynutí času z cuket přebytečnou vodu ještě vymačkejte a nastrouhané cukety vložte do středně velké mísy společně s 1 vejcem, najemno nastrouhaným parmazánem a hladkou moukou. Česnek oloupejte a propasírujte do mísy. Vše promíchejte, dochuťte solí a pepřem a ze vzniklé směsi vytvarujte placičky (⌀ 6–7 cm).
  • 3
    Ve středně velké pánvi rozehřejte 3 lžíce řepkového oleje na středním plameni. Do rozehřátého oleje poté vložte připravené placičky a smažte 2–3 minuty z každé strany dozlatova.
  • 4
    Hotové smaženky rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY