35 KUSŮ
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 120 ml rýžového mléka (může být i sojové)
- 50 g kokosového oleje v tekutém stavuu
- 80 g datlového sirupu
- 300 g celozrnné špaldové mouky hladké + 20 g na pomoučení
- 10 g mletého lněného semínka
- 2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 40 ml vody
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte vejce z lněného semínka: v malé misce lžičkou smíchejte mletá lněná semínka s 40 ml vody a nechte je alespoň 10 minut odstát.
- 2Mezitím si do větší mísy dejte špaldovou mouku, jedlou sodu, perníkové koření a zamíchejte. Přidejte kokosový olej, rýžové mléko, datlový sirup a připravené vejce z lněného semínka a ze směsi vypracujte těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici odležet 1 den.
- 3Druhý den těsto vytáhněte z lednice a nechte jej na lince odležet další cca 1-2 hodiny, aby změklo a lépe se s ním pracovalo.
- 4Přibližně 15 minut před pečením si předehřejte troubu na 170 °C, připravte si plech a vyložte jej pečícím papírem. Nachystejte si také vykrajovátka libovolných tvarů.
- 5Poté si pomoučněte pracovní plochu, těsto na ní po kouscích vyválejte na tloušťku 3-4 mm, vykrajujte z něj perníčky a skládejte je na přichystaný plech.
- 6Takto připravené perníčky dejte do předehřáté trouby a pečte 18-20 minut na 165-170 °C. Po vytažení nechte perníčky vychladnout (cca 30 minut) a poté je dejte alespoň na 5 dní do lednice ve vzduchotěsné krabičce, aby změkly. Perníčky vám vydrží cca 2-3 týdny v chladu ve vzduchotěsné krabičce.
TIP
- 1Hotové perníčky můžete nakonec ozdobit polevou
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.