• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
5 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA BRAMBORÁČKY

  • 2 vejce velikosti M
  • 500 g syrových brambor (nejlépe varný typ A)
  • 2 lžíce jarní cibulky (nasekané najemno)
  • 1 stroužek česneku (oloupaný)
  • 1 středně velká žlutá cibule (nakrájená najemno, cca 80 g)
  • 15 g bramborového škrobu
  • 40 g jemně mletých ovesných vloček (bezlepkových)
  • 250 g bílého kysaného zelí (zbaveného vody a nakrájeného najemno)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA DIP

  • 250 g polotučného tvarohu z vaničky
  • 15 g čerstvé petrželové natě
  • 15 g čerstvé pažitky
  • 15 g čerstvé bazalky
  • Sůl

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte brambory. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno do menší mísy, osolte a nechte pustit vodu
  • 2Do středně velké mísy dejte najemno nasekanou jarní cibulku, sušenou majoránku, drcený kmín, bramborový škrob, ovesnou mouku, propasírovaný česnek a najemno nakrájené zelí. Z nastrouhaných brambor vymačkejte přebytečnou vodu a přidejte je do mísy spolu se 2 vejci, 2 lžícemi řepkového oleje a najemno nakrájenou cibulí. Vše promíchejte (nejlépe rukama) a dochuťte solí a pepřem.
  • 3Poté rozehřejte nepřilnavou pánev na mírném plameni. Jakmile je pánev rozehřátá, tvarujte na ni placky. Placky opékejte na mírném až středním plameni 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé. Z těsta by mělo vzniknout 10 placek.
  • 4Mezitím si připravte dip. Do vyšší nádoby dejte petrželovou nať, pažitku, bazalku a tvaroh. Vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a dochuťte solí.
  • 5Hotové bramboráčky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte s připraveným bylinkovým dipem.
Tip
Zelné bramboráčky podávejte s čerstvou zeleninou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY NA BRAMBORÁČKY

SUROVINY NA DIP

MOHLO BY SE HODIT