• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 160 g oloupané cibule
  • 250 g plátků anglické slaniny
  • 540 g smetany 33%
  • 120 g strouhaného sýra Comté nebo Gruyère
  • 2 vejce + 6 žloutků
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 1 kávová lžička čerstvě mletého pepře
  • 5 g soli

SUROVINY NA TĚSTO

  • 280 g hladké mouky
  • 150 g studeného másla nakrájeného na kousky
  • 2 žloutky
  • 200 g fazolí na zatížení těsta

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

  • potravinářskou fólii
  • pečicí papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Cibuli a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.
  • 2V pánvi na středním ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu dozlatova. Vyndáme ji lžící na kuchyňský papír a necháme ji vychladnout.
  • 3Na zbylém tuku v pánvi orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Vyndáme ji z pánve do misky a necháme vychladnout.
  • 4Žloutky, vejce a smetanu lehce vyšleháme v misce metlou. Přidáme orestovanou cibuli, slaninu a ostatní suroviny a promícháme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1V míse smícháme mouku, máslo, žloutky a 3 lžíce vody a rukama propracujeme těsto. Vytvarujeme z něj kouli, kterou pevně zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  • 2Z odpočinutého těsta vyválíme placku, kterou položíme do vymazané formy. Přebytky těsta nad okrajem seřízneme nožem.
  • 3Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 4Těsto zakryjeme kruhem pečicího papíru, zatěžkáme fazolemi a pečeme v rozehřáté troubě 12 minut dozlatova. Upečený korpus necháme ve formě prochladnout tak, aby nebyl horký, fazole uschováme pro další pečení.
  • 5Teplotu v troubě snížíme na 170 °C.
  • 6Do předpečeného korpusu nalijeme promíchanou náplň, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 25 minut.
Tip
Pro přípravu koláče budete potřebovat koláčovou formu Ø 30 cm.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA NÁPLŇ

160 g oloupané cibule

Cibule bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g plátků anglické slaniny

Anglická slanina bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

540 g smetany 33%

 

120 g strouhaného sýra Comté nebo Gruyère

 

2 vejce + 6 žloutků

 

1 lžíce rostlinného oleje

 

½ kávové lžičky strouhaného muškátového oříšku

 

1 kávová lžička čerstvě mletého pepře

 

5 g soli

 

SUROVINY NA TĚSTO

280 g hladké mouky

 

150 g studeného másla nakrájeného na kousky

 

2 žloutky

 

200 g fazolí na zatížení těsta

 

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

potravinářskou fólii

 

pečicí papír