Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 ks filetu platýze obecného cca 150 g
- 2 vrchovaté lžíce medu
- 5 lžic sójové omáčky
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 chemicky neošetřeného citrónu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného vločkového chilli
- ½ čerstvé Cayenne chilli papričky
- 1 hrst čerstvé listové petržele
- 1 hrst čerstvé microgreens hořčice
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rybu opereme a osolíme. V misce smícháme med, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, drcený česnek, najemno nasekanou chilli papričku a sušené chilli. Dobře promícháme.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka necháme zatáhnout rybu (kůží dolů).
- 3Poté zalijeme připravenou glazurou, přidáme na plátky nakrájený citrón a necháme péct z každé strany cca 3 minuty. Poté rybu vyjmeme.
- 4Do směsi přimícháme nasekanou petržel a redukujeme, dokud nevznikne glazura konzistence medu. Potrvá to pár minut.
- 5Rybu podáváme zalitou glazurou a čerstvými výhonky hořčice

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.