Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 velké mrkve
- 4 středně velké červené cibule
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 3 snítky čerstvé majoránky
- 4 velké stroužky česneku
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 250 ml suchého červeného vína např. Merlot
- 1 ks pyramidy na vývar
- cca 800 g bio hovězí kližky
PŘÍLOHA
- Brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Mrkev opereme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a přepůlíme. Na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme cibuli, přidáme mrkev a česnek. Cca 5 minut společně restujeme. Poté dáme vše stranou. Maso nakrájíme na větší kostky. Zvýšíme plamen a zprudka necháme maso zatáhnout. Jakmile bude maso zatažené, vrátíme zpět zeleninu, přilijeme víno a přivedeme k varu. Poté přidáme celé snítky bylinek, koření a zalijeme 0,75 l vody. Osolíme a na velmi mírném plameni necháme pomale dusit 2,5 - 3 hodiny.
- 2Po 2,5 až 3 hodinách vyjmeme maso a 2/3 mrkve. Vyndáme zdřevnatělé stonky bylinek a zbytek v hrnci rozmixujeme. Pokud je třeba, tak osolíme a do hrnce vrátíme mrkev a maso.
- 3Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.