Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 velké mrkve
  • 4 středně velké červené cibule
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 snítky čerstvé majoránky
  • 4 velké stroužky česneku
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 250 ml suchého červeného vína např. Merlot
  • 1 ks pyramidy na vývar
  • cca 800 g bio hovězí kližky

PŘÍLOHA

  • Brambory

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Mrkev opereme a nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a přepůlíme. Na rozpáleném oleji dozlatova orestujeme cibuli, přidáme mrkev a česnek. Cca 5 minut společně restujeme. Poté dáme vše stranou. Maso nakrájíme na větší kostky. Zvýšíme plamen a zprudka necháme maso zatáhnout. Jakmile bude maso zatažené, vrátíme zpět zeleninu, přilijeme víno a přivedeme k varu. Poté přidáme celé snítky bylinek, koření a zalijeme 0,75 l vody. Osolíme a na velmi mírném plameni necháme pomale dusit 2,5 - 3 hodiny.
  • 2
    Po 2,5 až 3 hodinách vyjmeme maso a 2/3 mrkve. Vyndáme zdřevnatělé stonky bylinek a zbytek v hrnci rozmixujeme. Pokud je třeba, tak osolíme a do hrnce vrátíme mrkev a maso.
  • 3
    Jako příloha se nejlépe hodí bramborová kaše, nebo šťouchané brambory.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY

PŘÍLOHA