Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g filetů z okouníka
- 10 g vyzrálého sýra (např. Grana padano)
- 20 g strouhanky z celozrnného pečiva
- 20 g olivového oleje
- Hrst čerstvých bylinek (pažitka, bazalka, petrželka)
- Pepř
- Sůl
- Citron k servírování
PŘÍLOHA
- 400 g brambor
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu zapneme na 220 °C na horní a spodní ohřev.
- 2Brambory omyjeme a nakrájíme na šestiny. Na sporák dáme vařit do hrnce vodu a jakmile je horká, opatrně vložíme kousky brambor a vaříme 5 minut. Poté vodu slijeme, brambory necháme okapat a vyskládáme na pekáč vystlaný pečícím papírem. Pokapeme olejem, jemně osolíme a pečeme 25 minut. V polovině času promícháme. Pokud se za daný čas nestihnou brambory opéct do požadované barvy, zapneme troubu na funkci grilu na střední stupeň a pečeme další 3 minuty.
- 3Na bylinkovou krustu si smícháme nastrouhaný sýr, strouhanku, olivový olej a co nejjemněji nasekané bylinky.
- 4Rybu osušíme papírovou utěrkou, poté osolíme a opepříme. Na pekáč položíme pečící papír, na něj filety, na které navrstvíme bylinkovou krustu a pořádně přimáčkneme.
- 5Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 12 minut.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!