Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2 střední kuřecí prsa (2× cca 180 g)
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé petrželové natě (nebo čerstvého koriandru)
  • Sůl

SUROVINY NA OMÁČKU

  • 3 lžíce medu v tekutém stavu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 50 ml vody (nebo kuřecího vývaru)
  • Šťáva z 1⁄2 středního citronu
  • 6 stroužků česneku
  • Sůl

PŘÍLOHA

  • Rýže

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky o velikosti cca 2 cm × 2 cm.
  • 2Vezměte si uzavíratelnou krabičku, dejte do ní nakrájená kuřecí prsa a přidejte kukuřičný škrob a sůl. Krabičku poté přiklopte víčkem a protřepte ji - kuře se tak rychle a rovnoměrně obalí.
  • 3Připravte si omáčku: Vezměte si hrníček, dejte do něj med, sójovou omáčku, vodu, citronovou šťávu a sůl, poté si oloupejte česnek, prolisujte ho do hrníčku, vše promíchejte a hotovou omáčku odložte stranou.
  • 4Nachystejte si pánev a rozehřejte v ní řepkový olej. Poté do pánve dejte obalené kuřecí kousky a opékejte je na silném plameni 6–8 minut nebo dokud maso nebude hotové.
  • 5Plamen snižte na střední stupeň, opečené kuřecí kousky v pánvi zalijte připravenou omáčkou a vařte 4–6 minut, aby omáčka zhoustla.
  • 6Hotové kuře posypte nakrájenou petrželovou natí a podávejte.
Tip
Hotové kuře podávejte s rýží. Kromě petrželové natě ho můžete ozdobit také bílým nebo černým sezamem, opečenými plátky česneku a mletým chilli.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA OMÁČKU

PŘÍLOHA