Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 800 g krůtího stehenního plátku
- 125 g mozzarelly
- 100 g prosciutto crudo
- 4 větší žluté mrkve
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce másla
- Microgreens ředkvičky
- Olivový olej
- Grilovací koření
- Sůl
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Alobal
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů - dolní a horní ohřev. Maso očistíme a nakrájíme na 8 menších kusů. Potřeme olejem, okořeníme a osolíme. Na pánvi necháme zprudka zatáhnout. Poté každý kousek obalíme v prosciuttu, vložíme do pekáče vyloženým pečícím papírem, zakryjeme alobalem a dáme péct na 25 minut do trouby. Poté odkryjeme alobal, poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou a odkryté pečeme ještě 10 minut.
- 2Mezitím si na podélné plátky nakrájíme mrkev. Pozvolna restujeme na másle cca 10 minut, až bude mrkev na skus. Posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
- 3Upečené maso podáváme s mrkví, posypané microgreens ředkvičky.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.