9 KUSŮ
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 listové těsto (rozválené)
- Maliny
- Borůvky
- Agáve sirup (nebo med)
- Vejce
- Cukr moučka na posypání
- Máta na ozdobu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Pečící papír potřete sirupem nebo medem a na něj naskládejte ovoce.
- 2Listové těsto překrájejte na obdelníčky. Měli by být o 0,5 cm z každé strany delší, než ovoce na plechu.
- 3Každý obdelníček položte na ovoce a zaobalte ovoce.
- 4Potřete vajíčkem a dejte péct.
- 5Pečte cca 20 minut na 190°C.
- 6Upečené loďky musí mít zlatavou barvu.
- 7Vytáhněte z trouby a nechte cca 5 minut odpočinout.
- 8Každou loďku si podeberte obracečkou a otočte. Pocukrujte moučkovým cukrem a ozdobte mátou.
Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.