Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- cca 850 g vysokého roštěnce Ribeye
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 5 snítek čerstvého rozmarýnu
- 5 snítek čerstvého rozmarýnu
- 200 g zeleného baby chřestu
- 100 g prosciutto crudo
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř 4 barev
- Rozpečená bylinková bageta jako přílohR
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Do steaku vmasírujeme olivový olej a nasekané bylinky. Opepříme z obou stran. Necháme odpočinout na pokojovou teplotu. Mezitím si spaříme na 3 minuty chřest ve vroucí vodě. Poté ihned schladíme v ledové vodě. Cca 5 ks obalíme vždy v jednom plátku prosciutto.
- 2Rozpálíme gril a maso grilujeme zprudka 3 – 4 minuty z každé strany na úpravu medium rare. Poté maso vyndáme z grilu a necháme pod pokličkou 10 minut odpočívat. Mezitím 2 – 3 minuty grilujeme chřest. V průběhu otáčíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a podáváme s grilovaným chřestem. Jako příloha se skvěle hodí rozpečená bylinkovo-máslová bageta.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.