Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 1 lžíce řepkového oleje (+ 1 lžíce na vymazání pánve)
- 120 g bílé pšeničné mouky hladké
- 1 vejce velikosti M
- 40 g bílého cukru krystal
- 100 ml polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička jedlé sody
POSTUP
- 1Troubu dejte předehřívat na 200 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby (⌀ 20–22 cm), kterou až po okraje vymažte 1 lžící řepkového oleje.
- 2V míse smíchejte všechny ingredience na lívanec v hladké těsto. Vzniklé těsto poté nalijte do připravené pánve.
- 3V menší mističce si smíchejte všechny ingredience na skořicovou polevu a výslednou směs pomocí lžičky nalijte krouživými pohyby na těsto v pánvi.
- 4Pánev vložte do předehřáté trouby a lívanec pečte 12–15 minut při 190–200 °C.
- 5Po upečení skořicový lívanec vyndejte z trouby a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.
