Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 lžíce řepkového oleje (+ 1 lžíce na vymazání pánve)
  • 120 g bílé pšeničné mouky hladké
  • 1 vejce velikosti M
  • 40 g bílého cukru krystal
  • 100 ml polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička jedlé sody

POSTUP

  • 1
    Troubu dejte předehřívat na 200 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby (⌀ 20–22 cm), kterou až po okraje vymažte 1 lžící řepkového oleje.
  • 2
    V míse smíchejte všechny ingredience na lívanec v hladké těsto. Vzniklé těsto poté nalijte do připravené pánve.
  • 3
    V menší mističce si smíchejte všechny ingredience na skořicovou polevu a výslednou směs pomocí lžičky nalijte krouživými pohyby na těsto v pánvi.
  • 4
    Pánev vložte do předehřáté trouby a lívanec pečte 12–15 minut při 190–200 °C.
  • 5
    Po upečení skořicový lívanec vyndejte z trouby a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY