Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 50 g žluté cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 50 g másla
  • 1 lžíce bílé pšeničné mouky hladké
  • 400 ml polotučného mléka
  • 100 g goudy (40 % tuku v sušině)
  • 100 g uzeného eidamu (30 % tuku v sušině)
  • 1 lžíčka sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušené petrželové natě
  • 700 g cukety
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
  • 2
    Vezměte si menší hrnec, dejte do něj slunečnicový olej a máslo a rozpalte je na středním plameni. Poté do hrnce vložte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte 1–2 minuty na středním plameni.
  • 3
    Do hrnce přidejte mouku a vše opékejte další 1-2 minuty. Jakmile bude mouka opečená, přilijte mléko, plamen snižte na mírný stupeň a tuto směs vařte za občasného míchání do zhoustnutí, což potrvá cca 7-8 minut.
  • 4
    Zatímco se směs vaří, dejte si předehřívat troubu na 220–225 °C, připravte si zapékací nádobu o velikosti 25 cm × 25 cm a goudu a uzený eidam nakrájejte najemno.
  • 5
    Do zhoustlé směsi v hrnci vložte nakrájenou goudu s eidamem, tymián, petrželovou nať, sůl a pepř a vše za občasného míchání vařte další 3–4 minuty na mírném plameni.
  • 6
    Mezitím si nakrájejte cuketa na kolečka o šířce 1 cm.
  • 7
    Jakmile se sýrová směs uvaří, naskládejte na dno připravené zapékací nádoby 1⁄2 celkového množství plátků cukety, cuketu zalijte 1⁄2 sýrové směsi, na sýrovou směs naskládejte zbylé plátky cukety a nakonec přilijte zbytek sýrové směsi.
  • 8
    Připravenou zapékací nádobu vložte do vyhřáté trouby a pečte 15–17 minut na 220–225 °C.
  • 9
    Po upečení nádobu vyjměte z trouby, zapečenou směs rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY