Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g květáku
  • 2 stroužky česneku
  • Šťáva z 1 malého citronu
  • Kůra z 1 malého citronu (nastrouhaná na jemno)
  • 1 vejce velikosti M
  • 1 lžíce medu v tekutém stavu
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžíce mleté uzené papriky (můžete nahradit mletou sladkou paprikou)
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky mletého chilli (můžete vynechat nebo nahradit mletou sladkou paprikou)
  • Sůl
  • Pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200-205 °C, připravte si plech a vyložte ho pečícím papírem.
  • 2Nyní si připravte marinádu: Vezměte si větší mísu, vyklepněte do ní vejce a přidejte řezanou papriku, 2 lžíce oleje, kukuřičný škrob, mleté chilli, med, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř. Poté oloupejte česnek, prolisujte ho k ostatním ingrediencím do mísy a vše důkladně promíchejte metličkou.
  • 3Následně si rozeberte květák na růžičky, dejte je do připravené marinády a promíchejte tak, aby byl marinádou obalený každý kousek květáku. Obalený květák přemístěte na vyložený plech, dejte do předehřáté trouby a pečte 30-33 minut při 200-205 °C.
  • 4Po upečení květák vyjměte z trouby a podávejte.
Tip
Květák můžete podávat se zálivkou ze sójové omáčky, zázvoru, medu a vinného octa.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY