4 PORCE
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 kg bůčku bez kosti a kůže
- pipMaster Hot BBQ RUB
- 1 dcl jablečného džusu
- 30 g másla
- 1 lžíce třtinového cukru
- BBQ omáčka Sweet Baby Ray’s Original Barbecue Sauce
PŘÍLOHA
- Chilli paprička
- Chléb
NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU
- Pivo
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Bůček bez kosti nejprve zbavte kůže a nakrájejte na rovnoměrné kostky asi 3 x 3 cm a na mřížce je okořeňte ze všech stran. A protože „rub“ znamená vetřít, koření do masa pořádně vmáčkněte
- 2Gril roztopte na 120 stupňů. Kostky z bůčku nechte hodinu až hodinu a půl zaudit nepřímou metodou (maso se umístí mimo přímý žár ohně, ne přímo nad něj).
- 3Poté kostky vyndejte z grilu a přendejte je do hliníkové misky, podlijte jedním deci jablečného džusu, lehce posypte třtinovým cukrem, aby se na mase vytvořila glazura, přidejte trochu barbecue omáčku a tři tenčí plátky másla. Přikryjte alobalem, v grilu zvedněte teplotu na 150 stupňů a nechte dělat další hodinku, dokud maso nebude úplně měkké.
- 4A jak poznáte, že je Pork Belly Burnt Ends správně hotový? Musíte ho jednoduše rozmáčknout mezi prsty. Americkou klasiku můžete dozdobit plátky chilli papričky a servírujte s chlebem a dobře vychlazeným pivem.