Skip navigation

4 PORCE
Majstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 kg bůčku bez kosti a kůže
  • pipMaster Hot BBQ RUB
  • 1 dcl jablečného džusu
  • 30 g másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • BBQ omáčka Sweet Baby Ray’s Original Barbecue Sauce

PŘÍLOHA

  • Chilli paprička
  • Chléb

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU

  • Pivo

POSTUP

  • 1
    Bůček bez kosti nejprve zbavte kůže a nakrájejte na rovnoměrné kostky asi 3 x 3 cm a na mřížce je okořeňte ze všech stran. A protože „rub“ znamená vetřít, koření do masa pořádně vmáčkněte
  • 2
    Gril roztopte na 120 stupňů. Kostky z bůčku nechte hodinu až hodinu a půl zaudit nepřímou metodou (maso se umístí mimo přímý žár ohně, ne přímo nad něj).
  • 3
    Poté kostky vyndejte z grilu a přendejte je do hliníkové misky, podlijte jedním deci jablečného džusu, lehce posypte třtinovým cukrem, aby se na mase vytvořila glazura, přidejte trochu barbecue omáčku a tři tenčí plátky másla. Přikryjte alobalem, v grilu zvedněte teplotu na 150 stupňů a nechte dělat další hodinku, dokud maso nebude úplně měkké.
  • 4
    A jak poznáte, že je Pork Belly Burnt Ends správně hotový? Musíte ho jednoduše rozmáčknout mezi prsty. Americkou klasiku můžete dozdobit plátky chilli papričky a servírujte s chlebem a dobře vychlazeným pivem.
pipMaster

SUROVINY

PŘÍLOHA

NÁPOJ VHODNÝ K TOMUTO POKRMU