Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 středně velká cibule (jemně nasekaná)
- 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl
- Pepř černý mletý
- Olej
- Plátkový sýr podle chuti (možno vynechat)
- 1/2 lžičky sušeného kmínu
PŘÍLOHA
- Ajvar
- Brambory
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ve velké míse smíchejte mleté hovězí a vepřové maso. Přidejte nasekanou cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
- 2Rukama důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody nebo oleje.
- 3Z masa vytvarujte placky o tloušťce přibližně 2 cm. Pokud chcete, můžete do každé pljeskavice přidat plátek sýra a zabalit ho dovnitř.
- 4Gril nebo pánvi rozehřejte na střední teplotu. Pokud grilujete, potřete ho olejem.
- 5Pljeskavice grilujte nebo smažte z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zevnitř dobře propečené. Můžete je také péct v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 15-20 minut.
- 6Hotové pljeskavice servírujte s ajvarem.
