Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 středně velká cibule (jemně nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
  • 1 vejce
  • 50 g strouhanky
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl
  • Pepř černý mletý
  • Olej
  • Plátkový sýr podle chuti (možno vynechat)
  • 1/2 lžičky sušeného kmínu

PŘÍLOHA

  • Ajvar
  • Brambory

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Ve velké míse smíchejte mleté hovězí a vepřové maso. Přidejte nasekanou cibuli, česnek, vejce, strouhanku, mletou papriku, kmín, sůl a pepř.
  • 2
    Rukama důkladně promíchejte. Pokud je směs příliš suchá, můžete přidat trochu vody nebo oleje.
  • 3
    Z masa vytvarujte placky o tloušťce přibližně 2 cm. Pokud chcete, můžete do každé pljeskavice přidat plátek sýra a zabalit ho dovnitř.
  • 4
    Gril nebo pánvi rozehřejte na střední teplotu. Pokud grilujete, potřete ho olejem.
  • 5
    Pljeskavice grilujte nebo smažte z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zevnitř dobře propečené. Můžete je také péct v předem vyhřáté troubě na 200 °C po dobu 15-20 minut.
  • 6
    Hotové pljeskavice servírujte s ajvarem.
Rohlík vaří

SUROVINY

PŘÍLOHA