Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA ROLÁDU
- 1 kg vepřového mletého
- 2 rohlíky
- 200 ml mléka
- 2 menší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce čerstvé pažitky
- Sůl
- Pepř černý mletý
- 4 lžíce polotučné hořčice (na potření)
SUROVIN NA NÁPLŇ
- 3 vejce (uvařené)
- 100 g vepřové šunky
- 100 g uzeného sýra
- 5 středních kyselých okurek
- 2 lžíce hořčice
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Dejte si vařit 3 vejce. Budete je poté potřebovat na náplň.
- 2Nakrájejte si rohlíky na malé kostičky, přilejte k nim mléko, promíchejte a nechte změknout.
- 3Po dvou minutách k nim přidejte nakrájenou cibuli na kostičky, pokrájenou pažitku, česnek, vejce, maso a na závěr osolte a opepřete.
- 4Směs pořádně promíchejte a nechte chvilku odležet v lednici.
- 5Oloupaná vejce nakrájejte na jemném struhadle, přidejte k nim nakrájenou na kostičky šunku, uzený sýr a kyselé okurku, které si nakrájejte najemno.
- 6Směs na roládu rozložte na pečicí papír o velikosti cca 30x30 cm.
- 7Celou roládu potřete hořčicí.
- 8Na roládu rozložte náplň.
- 9Roládu zatočte a vytvarujte v šišku.
- 10Přendejte na plech a pečte na 200 °C, cca 40 minut.

Vendy u trouby
Vendula Doudová je mladá autorka, která na svém instagramu @vendyutrouby sdílí svou velkou vášeň – pečení. Kromě skvělých receptů vás ale naučí i různé triky a tipy, jak se otáčet v kuchyni.