Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 2 rajčata
- 1/2 červené kapie (zbavené semínek, nakrájené nadrobno)
- 1/2 červené cibule (nakrájené nadrobno)
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 4 klobásy chorizo
- 4 bagety
Chimichurri omáčka
- Petrželka (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Malým ostrým nožem nakrájejte rajčata na čtvrtky. Pomocí lžičky odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte nadrobno a dejte do větší mísy.
- 2Do mísy s rajčaty přidejte kapii, cibuli, olej a ocet a dobře okořeňte a poté promíchejte.
- 3Na omáčku chimichurri dejte všechny ingredience do mísy a míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 1 hodinu odležet.
- 4Mezitím předehřejte grilovací pánev nebo grilovací desku na střední teplotu. Vařte chorizo za častého otáčení po dobu cca 10 minut.
- 5Bagety podélně rozřízněte, dokud nebudou téměř proříznuté. Otevřete a grilujte řeznou stranou dolů 2 minuty. Chorizo rozdělte na bagety, navrch dejte chimichurri a rajčatovou směs.
