Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA ČEVABČIČI
- 600 g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule
- 2 čajové lžičky mleté sladké papriky
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička čubrici
- 1 čajová lžička drhnuté majoránky
- Mletý pepř
SUROVINY NA PEČENÉ BRAMBORY
- 500 - 600 g brambor Granaille
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
SUROVINY K PODÁVÁNÍ
- 1 balení mikrogreens
- 1 balení salátu Coleslaw
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme. Do mísy vložíme mleté maso, cibuli, česnek a zbývající koření. Rukou nebo v robotu řádně promícháme, aby se chutě spojily. Dáme do lednice na 30 minut odpočinout.
- 2Následně ze směsi masa vytvoříme válečky o hmotnosti cca 70-80 g. Vytvoříme tak 9 válečků.
- 3Pánev s nepřilnavým povrchem rozpálíme a válečky opékáme na středním plameni ze všech stran. Válečky budou propečené přibližně za 8 minut, záleží však na tloušťce válečků.
- 4Čevabčiči můžeme podávat klasicky s vařenými brambory, cibulí a hořčicí nebo s pečenými bramborami ve slupce, mikrogreens a salátem Coleslaw.
POSTUP NA OPEČENÉ BRAMBORY
- 1Omyté brambory ve slupce zakápnuté olejem a osolené pečeme v uzavřené nádobě na 200 °C po dobu 45 minut. Doba pečení se může lišit v závislosti na velikosti brambor. Propečení vyzkoušíme propíchnutím jedné z brambor. Jakmile jde nůž či vidlička lehce zapíchnout, brambory jsou propečené.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!