Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g kuřecích prsou
- 100 g chorizo klobásek
- 1 čajová lžička mleté červené papriky
- Špetka mletého kmínu
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- 4 ks jehel na špízy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na kostky o velikosti 3x3 cm. Chorizo nakrájíme na stejně velké kousky. Vše vložíme do misky a ochutíme mletou sladkou paprikou, mletým kmínem, solí a pepřem. Důkladně promícháme. Přidáme olej a znovu promícháme. Dáme do lednice na 30 minut odpočinout.
- 2Na špízovou jehlu střídavě napichujeme kousky masa a choriza. Vždy končíme kouskem masa. Gril rozpálíme na 230 °C a špízy ze všech stran opečeme. Maso bude až do středu propečené přibližně za 10 minut. Ověřit propečení můžeme na jednom kousku masa, které rozkrojíme. Pokud je maso uvnitř bílé, můžeme špízy z grilu stáhnout a podávat.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!