Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g syrových brambor (libovolný varný typ)
- 1 velká žlutá cibule
- 3 stroužky česneku
- 6 vajec velikosti M
- 2 lžíce řepkového oleje
- 150 g mraženého špenátu
- 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
- Sůl
- Pepř
- 60 g eidamu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky o tloušťce cca 2–3 mm. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nakrájejte na hrubo. Eidam nastrouhejte najemno.
- 2Poté si vezměte menší mísu, dejte do ní vejce, nastrouhaný Eidam, sůl a pepř a vše spojte a promíchejte.
- 3Následně si dejte předehřát troubu na 200 °C a připravte si pánev o průměru cca 22 cm vhodnou do trouby.
- 4V připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje, vložte do pánve nakrájenou cibuli a opékejte ji 3–5 minut na středním až silném plameni. Následně do pánve přidejte nakrájený česnek a mražený špenát a vše opékejte na středním plameni 2–3 minuty, dokud špenát nesmekne. Nakonec celou směs zalijte smetanou, vše nechte 30–60 sekund provářet a hotovou směs přendejte do mísy k vejcím. Pokud v pánvi zbyla smetana, vytřete ji papírovou utěrkou.
- 5Nyní v pánvi na silném plameni rozehřejte další lžíci řepkového oleje, vložte do pánve nakrájené brambory a opékejte je 5–7 minut na silném plameni. Poté vypněte ohřev, zalijte na brambory vaší směsí ze sýra a špenátu, celou pánev přemístěte do předehřáté trouby a pečte po dobu 20–22 minut při teplotě 190–200 °C.
- 6Hotovou frittatu rozdělte na 3 porce a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.