Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

5 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SEKANOU

  • 1 střední cuketa (cca 250 g)
  • 1 střední žlutá cibule (cca 70 g)
  • 4 stroužky česneku
  • 80 g Eidamu
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce velikosti M
  • 80 g ovesných vloček jemných
  • 80 g ovesných vloček celých
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce hořčice
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA KAŠI

  • 30 g másla
  • 200 ml polotučného mléka
  • Sůl
  • Pepř
  • 800 g syrových brambor

SUROVINY K TIPU

  • Kyselé okurky

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve najemno nastrouhejte cuketu, osolte ji a nechte ji 10–15 minut stát, aby pustila přebytečnou vodu. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte. Eidam nastrouhejte najemno.
  • 2
    Následně si vezměte větší mísu a smíchejte v ní mleté maso, vejce, nastrouhaný Eidam, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a celé i jemné ovesné vločky. Poté z cukety vyždímejte co nejvíce vody a vyždímanou cuketu také přidejte do mísy. Vše promíchejte, poté do mísy přisypte majoránku, mletý kmín, sůl a pepř a ještě jednou promíchejte.
  • 3
    Nyní si předehřejte troubu na 200 °C a připravte si pekáčovou formu o rozměrech 20 cm × 15 cm, kterou vyložte pečicím papírem.
  • 4
    Do připravené pekáčové formy dejte masovou směs, vytvarujte z ní šišku o rozměrech cca 17 cm × 8 cm × 8 cm a šišku potřete hořčicí. Formu zakryjte alobalem, vložte do předehřáté trouby a masovou směs pečte 70 minut při 190 – 200 °C.
  • 5
    Mezitím si připravte kaši: Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky o velikosti cca 2 cm × 2 cm, dejte do hrnce a zalijte dostatečným množstvím vody. Vodu přiveďte na silném plameni k varu, poté ji osolte, plamen stáhněte na střední stupeň a vařte 15–20 minut, dokud brambory nezměknou.
  • 6
    Po uvaření brambory sceďte, do hrnce k nim přidejte máslo a mléko a vše rozmixujte metličkami na hladkou kaši, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
  • 7
    Po 70 minutách pečení ze zapékací formy vyndejte a masovou směs pečte dalších 10–15 minut při stejné teplotě. Poté se kaše vyndejte z trouby a nechte 5–10 minut chladnout. Následně ji nakrájejte na 10 plátků a podávejte s připravenou kaší.

TIP

  • 1
    K sekané se hodí kyselá okurka
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY NA SEKANOU

SUROVINY NA KAŠI

SUROVINY K TIPU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE